Följ Forsen

Forsen kan CM - kan du?

Nyhet   •   Nov 15, 2013 14:00 CET

Forsen kan CM! Kan du?
Äntligen så har Forsenspelet fått en uppföljare.
I Forsenspelet 2.0 – CM-spelet kan alla prova på att vara Beställare och bygga med Construction Management (CM).
Prova du med!


Construction Management, CM, är ett internationellt uttryck för att planera, leda och styra projekt som genomförs på delad entreprenad. På den svenska marknaden ingår även de tidiga skedena i begreppet CM, som därmed kommer att innefatta projektutveckling, kalkyler och projektering.
CM innebär att Byggherren anlitar en komplett projektorganisation som planerar, organiserar och leder projektgenomförandet från idé till driftsatt och överlämnad anläggning. CM-organisationen leder hela arbetet och företräder Byggherrens intressen fullt ut i projektet. Det finns inga andra mål än de som Byggherren själv har i projektet.
Genomförandet kan jämföras med ett ”egen regi”-förfarande där CM-organisationen bl.a. tillhandahåller projekteringsledning, projektledning, upphandling, kalkyl, installationssamordning, KMA och byggplatsledning. Genom upphandling och samordning av ett antal delentreprenader och leveranser erhålls en sund konkurrens med bra kvalitet och låga projektkostnader.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.