Följ Forsen

Nytt kulturhus i Kungsängen

Nyhet   •   Jun 11, 2014 09:42 CEST

Forsen har fått uppdraget att leda ombyggnaden av utomhusmiljön i samband med byggandet av det nya Kulturhuset i Kungsängen, utanför Stockholm. De grå betongplattorna ska bytas till en blandning av granit och gröna miljöer med nya rekreationsytor. Beställare är Upplands-Bro kommun. 

Uppdraget som startade i april ska vara klart sommaren 2015. 

"Målet är att arkitektens vision ska resultera i en anläggning som bär över tiden, som används och där människor trivs. Då är även utemiljön viktig"  säger Margit Norén, projekt- och byggledare på Forsen, som leder arbetet tillsammans med affärsenhetschef Robert Ohlsson. 

På Forsen kommer landskapsfrågorna in i projektets alla skeden och sammanlänkar hela kedjan från vision till färdig anläggning; program, projektering, genomförande och besiktning, fram tills att det är dags att överlämna anläggningen till driften.

"Vi kan också ge beställaren stöd i hur man planerar sin utemiljö så att man inte hamnar i en framtida underhållsskuld. Genom att planera sin utemiljö på ett genomtänkt sätt kan man få en anläggning med hållbara lösningar som även är enkel att sköta. Då finns det stora förutsättningar för att anläggningen ska kunna stå sig över tiden" avslutar Margit Norén

Du kan följa bygget via kommunens webbkamera som är monterad så att du kan se området där kulturhuset byggs. Webbkameran tar en stillbild var femte minut.

http://www.webbkameror.se/byggkameror/upplandsbro/historik_1/Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.