Gå direkt till innehåll
​Bruden stoppade bygget, men nu är det klart

Pressmeddelande -

​Bruden stoppade bygget, men nu är det klart

Ett omfattande fasadrenoveringsprojekt med flera ovanliga utmaningar är avslutat. Det handlar om Ljunglöfska villan i Bromma utanför Stockholm, som idag är en fest- och konferensanläggning. 

Den största utmaningen har varit att driva en fasadrenovering där all puts bilats bort och stora mängder nyhuggen sten monterats upp samtidigt som konferensanläggningen varit i full gång och en tidsplan som ständigt förändrats på grund av nybokade konferenser.

– Vi har till och med plockat ner och återuppbyggt en byggställning på grund av ett bröllop eftersom bruden menade att det betyder otur att gifta sig i ett hus där arbete pågår, säger Samantha Bonnevier, projekt- och byggledare från Forsen.

Efter ett och ett halvt år lämnar Forsen över ett fint slott till en nöjd beställare, Stena Fastigheter. Projektet färdigställdes i september.

Om Ljunglöfska villan och Knut Fredrik Ljunglöf
Villan är egentligen är ett minislott och byggdes 1890–1893 av Knut Ljunglöf, som när han dog var god för 270 miljoner kronor i dagens penningvärde. Villan är byggd i nybarock och består av en orgie i stenskulpturer, torn, festonger, punsade mässingsgångjärn, gyllenläderstapeter och stuckatur. 

Knut Fredrik Ljunglöf - "Snus-kungen” – var en svensk snusfabrikant som vid 1900-talets början var Europas största snusproducent. Han överträffades i världen bara av en amerikansk leverantör.

Kontaktpersoner
Tor Andersson, affärsenhetschef, Forsen Projekt: 0705-31 99 95
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Fotograf: Bengt Alm

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498