Gå direkt till innehåll
FORSEN PROJEKTLEDER OMBYGGNADEN AV CLARION HOTEL AMARANTEN

Pressmeddelande -

FORSEN PROJEKTLEDER OMBYGGNADEN AV CLARION HOTEL AMARANTEN


FORSEN PROJEKTLEDER OMBYGGNADEN AV CLARION HOTEL AMARANTEN

Nordic Choice Hotels har köpt Hotel Amaranten och renoverar nu hela hotellet med dess 461 rum. Forsen har fått uppdraget att projektleda renovering och ombyggnation.

Initialt skall restaurangen i hörnan Kungsholmsgatan /Scheelegatan byggas om till restaurangkonceptet Kitchen & Table – ett koncept som återfinns på flera av Clarions hotell och som internationellt berömde kocken Marcus Samuelsson står bakom.

Vid rivningen av O’Learys, som tidigare huserade i lokalerna, spelades en musikvideo med rockbandet Generalerna in. Generalerna fick även påbörja själva rivningen av restaurangen …

Den nya restaurangen ska invigas redan i maj så arbetet pågår just nu för fullt.

Utöver att bygga en helt ny restaurang skall hotellets relaxavdelning fräschas upp och samtliga rum stamrenoveras och få helt nya ytskikt.

Ägaren av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, kommer till Stockholm den 20 mars för visning och presentation av ett provrum.

  • Det här är ett projekt som passar oss bra, säger Leif Hernborg på Forsen Projekt. Vi hjälper även Clarion med det nya mastodontbygget av Malmö Live - kongress, konferens, konserthus och ett hotell, allt i ett.

Forsen ansvarar för projektledning och är även kontrollansvarig enligt PBL för hela projektet.


Relaterade länkar

Ämnen


Forsen är ett oberoende projektledningsföretag med mångårig erfarenhet av stora byggprojekt. Vi har bred kunskap om bästa sättet att genomföra projekt och vi arbetar både med Construction Management (CM), där vi är ledande i Sverige, och med traditionell bygg- och projektledning. Vår vision är att vara Sveriges ledande oberoende projekt- och byggledningsföretag. Vi kommer att nå detta mål genom att leda effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder.

Projektet styr genomförandeform, vi styr projektet!

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498