Gå direkt till innehåll
​Forsen delaktiga i Malmös nya mötesplats

Pressmeddelande -

​Forsen delaktiga i Malmös nya mötesplats

Det tog tre år att bygga Malmö Live som består av ett konserthus, en kongressanläggning och hotell. Den 4 juni är det dags för invigning av Malmös nya mötesplats. Forsen Projekt har bistått med projektledning av hotellet och kongressen - Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

– Det har varit ett stort projekt både ur bygg-, logistik- och planeringssynpunkt, säger Anna Rosén, projektledare på Nordic Property Management, som ingår i Nordic Choice Hotels som står bakom hotellet, ett Clarionhotell.

Malmö Live reser sig 85 meter över marken och lockar både nationella och internationella besökare. Malmö Centralstation är alldeles nära och till Ribersborg och Turning Torso tar man sig med en kort promenad.

Stjärnkocken Marcus Samuelsson står bakom de båda restaurangkoncepten Eatery Social Taqueria som är hans senaste tillskott av restauranger med tydliga influenser från Mexico, USA och Malmö och Kitchen & Table.

– Jag har jobbat nära Anna Rosén tillsammans med Leif Hernborg och bistått med projektledning, inflyttningslogistik och byggledning. Samtidigt har jag haft ett gott samarbete med driften men också med Skanska som varit totalentreprenör. Det har varit ett fantastisk roligt projekt att jobba med, säger Emma Olofsson, projektledare Forsen Projekt. 

Om Malmö Live
Malmö Live består av ett konserthus, en kongressanläggning, ett hotell och flera serveringar. Totalt omfattar Malmö Live 56 000 kvadratmeter. Kongressdelen kommer att rymma 1 500 personer, konferens- och mötesdelen rymmer cirka 700 personer, en flexibel sal rymmer 350 personer, konsertsalen välkomnar 1 600 åhörare och hotellet har 444 rum fördelat på 25 våningar.
Källa: www.malmolive.se

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontaktpersoner

Emma Olofsson, projektledare, Forsen Projekt: 072-720 08 41

Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Forsen Projekt är ett projektledningsföretag. I december 2014 gick vi samman med Bygg-Fast. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498