Gå direkt till innehåll
Forsen förnyar VIP Hospitality på Friends Arena

Pressmeddelande -

Forsen förnyar VIP Hospitality på Friends Arena

På Friends Arena har en uppgradering och utbyggnad av VIP Hospitality-ytorna skett. Med det nya VIP-området på plats kan arenan erbjuda en helt ny upplevelse som håller internationell klass. Forsen Projekt har agerat projekt- och byggledare på uppdrag av Arenabolaget i Solna.

Friends Arena var från början byggt som en traditionell arena där de olika våningarna inte var förbundna med varandra. Restauranger och foajéer på läktare två saknade direkt koppling till arenarummet och upplevdes som mörka och slutna. Genom att öppna upp och förbinda våningar har man skapat en arena som förstärker upplevelsen för gästerna före, under och efter evenemangen.

De nybyggda VIP-ytorna har flera intressanta och spännande områden med olika karaktär och mycket hög flexibilitet. Detta innebär att arenan kan skapa olika typer av event och erbjuda gästerna en förstklassig miljö som inte bara står sig väl i Sverige utan även internationellt.

En del av läktaren har öppnats upp och man har skapat en stor terrass i direkt anslutning till VIP-området vilket förstärker närvaron av arenans aktiviteter till VIP-gästerna. Gästerna får även en helt unik upplevelse med "fine dining" i direkt närhet till matcher, konserter och övriga evenemang. Utöver detta har logevåningen fått nya lounger med perfekt utsikt över arenarummet där logegästerna kan nätverka och umgås med kunder och kollegor.

– Tanken med ombyggnationen är att skapa en stark upplevelse, något man pratar om efter besöket, säger Stefan Windefalk, projektchef Forsen.

– Genom hela projektet har det krävts stark närvaro såväl i det stora tänkandet till de små detaljerna trots det pressande tidsschemat. Det är således med stor respekt vi ser på det fina resultatet, säger Christer Rabe, ansvarig inredningsarkitekt.

Projektet påbörjades under hösten 2014 och var klart mars 2015.

Kontaktpersoner
Stefan Windefalk, projektchef, Forsen Projekt: 0704-96 23 40
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Fotograf: Martin Ekelund

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Om Forsen Projekt

Forsen Projekt är ett projektledningsföretag. I december 2014 gick vi samman med Bygg-Fast. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498