Gå direkt till innehåll
Bengt Johansson, vd, Forsen.
Bengt Johansson, vd, Forsen.

Pressmeddelande -

Forsen köper Projektgaranti och tar marknadsandelar

– Förvärvet stärker upp vårt erbjudande till marknaden, och framförallt den strategiskt viktiga marknaden i Göteborg. Nu förvandlar vi gammal konkurrens till gemensam styrka, säger Bengt Johansson, vd, Forsen.

Forsen och Projektgaranti är båda marknadsledande och starka på tjänster inom byggprojektledning. Förvärvet kommer att stärka Forsens erbjudande, förmågan att hantera både stora och komplexa projekt likväl som mindre hyresgästanpassningar. Projektgaranti har även med sig bred kunskap om genomförandeformen CM (Construction Management), som är något av ett signum för Forsen.

– Jag är stolt över att få leda Forsen framåt och är glad över att få fler duktiga kollegor. Projektgaranti har en gedigen historia och stark position i västra Sverige. Genom förvärvet kommer vi att bli en av de största aktörerna i Göteborg, säger Bengt Johansson.

Kajsa Hessel, som idag är vd för Projektgaranti, kommer att leda integrationen in i Forsen.

– Vi står bägge för inkludering och ledarskapets värde – så det här är en ”perfect match”. Forsen har ett tydligt kundfokus och sätter sina medarbetare i första rummet. Det är samma filosofi som vi på Projektgaranti har, säger Kajsa Hessel.

Tillsammans får Forsen cirka 220 anställda och en omsättning på 375 Mkr. Forsen kommer fortsättningsvis att ha kontor i Uppsala, Norrköping, Linköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö med huvudkontor i Stockholm.

Kontaktpersoner
Bengt Johansson, vd, Forsen: 0704-97 89 00
Kajsa Hessel, vd, Projektgaranti: 070-858 76 93
Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef, Forsen: 0734-39 26 22

Relaterade länkar

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på åtta kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498