Följ Forsen

Forsen köper Projektgaranti och tar marknadsandelar

Pressmeddelande   •   Jul 02, 2018 09:00 CEST

Bengt Johansson, vd Forsen

Forsen har förvärvat samtliga aktier i Projektgaranti, som en del i en uttalad tillväxtstrategi.

– Förvärvet stärker upp vårt erbjudande till marknaden, och framförallt den strategiskt viktiga marknaden i Göteborg. Nu förvandlar vi gammal konkurrens till gemensam styrka, säger Bengt Johansson, vd, Forsen.

Forsen och Projektgaranti är båda marknadsledande och starka på tjänster inom byggprojektledning. Förvärvet kommer att stärka Forsens erbjudande, förmågan att hantera både stora och komplexa projekt likväl som mindre hyresgästanpassningar. Projektgaranti har även med sig bred kunskap om genomförandeformen CM (Construction Management), som är något av ett signum för Forsen.

– Jag är stolt över att få leda Forsen framåt och är glad över att få fler duktiga kollegor. Projektgaranti har en gedigen historia och stark position i västra Sverige. Genom förvärvet kommer vi att bli en av de största aktörerna i Göteborg, säger Bengt Johansson.

Kajsa Hessel, som idag är vd för Projektgaranti, kommer att leda integrationen in i Forsen.

– Vi står bägge för inkludering och ledarskapets värde – så det här är en ”perfect match”. Forsen har ett tydligt kundfokus och sätter sina medarbetare i första rummet. Det är samma filosofi som vi på Projektgaranti har, säger Kajsa Hessel.

Tillsammans får Forsen cirka 220 anställda och en omsättning på 375 Mkr. Forsen kommer fortsättningsvis att ha kontor i Uppsala, Norrköping, Linköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö med huvudkontor i Stockholm.

Kontaktpersoner
Bengt Johansson, vd, Forsen: 0704-97 89 00
Kajsa Hessel, vd, Projektgaranti: 0708-58 76 93
Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef, Forsen: 0734-39 26 22


Om Forsen

Forsen är ett projektledningsföretag. Ca 170 medarbetare på åtta kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

PROJEKTGARANTI är ett oberoende konsultbolag inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi skapar kundvärde genom vår långa erfarenhet av att driva byggprojekt, från idé till förvaltning. Våra kunder finns idag inom både offentlig och privat verksamhet, vi är en stolt partner till många av Sveriges fastighetsbolag, byggbolag, bostadsbolag, kommuner och skolor.

PROJEKTGARANTI har sin bas i Stockholm, Göteborg och Malmö och består av Sveriges ca 40 grymmaste byggprojektledare.

Läs mer på www.projektgaranti.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.