Gå direkt till innehåll
Illustration: Studio Stockholm Arkitektur
Illustration: Studio Stockholm Arkitektur

Pressmeddelande -

Forsen leder ombyggnad av klassisk nattklubb

Nu byggs Stockholms första nattklubb Ambassadeur om till moderna kontorslokaler. För projekt- och byggledning svarar Forsen – en hyresgästanpassning som kräver både logistik, detektivarbete och hänsyn till kulturhistoriska värden.

Kungshuset i korsningen Kungsgatan/Regeringsgatan byggdes i slutet av trettiotalet och är välkänt hos de flesta stockholmare – bland annat ligger biografen Rigoletto i gatuplanet. Här låg även restaurangen och nattklubben Ambassadeur, som slog igen i våras. Lokalerna är nästan 900 kvadratmeter och byggs nu om till kontor. Huset ägs av Folksam, som gav Forsen i uppdrag att svara för projekterings-, projekt- och byggledning.

– För några år sedan hyresgästanpassade Forsen en annan lokal i samma fastighet på rekordtid. Och eftersom resultatet blev bra och de har goda kunskaper om fastigheten var det naturligt att de fick uppdraget, säger Malin Lövemark, asset manager på Folksam.

Uppdraget innebär en total invändig ombyggnad av lokalen, där PR-byrån Reform Society flyttar in i höst.

– Lokalen har byggts om ett flertal gånger och alla installationer finns kvar sedan huset byggdes. Så behovet av en grundläggande ombyggnad var stort – nu uppgraderar vi till en hög standard i samarbete med arkitekten Studio Stockholm som har tagit fram ett fantastiskt koncept, säger Nicole Krystek, projektledare på Forsen

Utmaningarna vid den här typen av ombyggnad är flera. Det är mitt i Stockholm, trångt om utrymme och många grannar att ta hänsyn till. Det finns också kulturhistoriska kvaliteter att beakta, bland annat fasaden och de stora panoramafönstren. Eftersom lokalen är så gammal saknas en hel del dokumentation så det krävs en del detektivarbete.

– De befintliga installationerna och fönstren nådde inte heller upp till dagens kontorskrav, där det behöver vara tystare än på exempelvis en nattklubb. Så uppdraget innebär i princip att riva ut och ersätta allt det gamla, men samtidigt förädla fastigheten med hänsyn till de kulturhistoriska värdena, säger Nicole Krystek.

Kontaktpersoner
Nicole Krystek, projektledare, Forsen: 0736-81 97 95
Malin Lövemark, asset manager, Folksam: 072-582 65 10
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0736-81 97 95

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på sju kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498