Följ Forsen

Forsen leder renoveringen av Bocanderska palatset

Pressmeddelande   •   Mar 29, 2016 15:19 CEST

Det anrika palatset som ligger i kvarteret Pumpstocken på Birger Jarlsgatan, är en blåklassad jugenddröm. Fastighetsägaren Hufvudstaden har anlitat Forsen för att leda arbetet med att totalrenovera fasaden.

– Ett av de större momenten blir att byta ut gamla bärande stenpelare mot nyhuggna. Även gamla konsoler och fönsteromfattningar ska bytas ut. Stenen kommer från Öland och Baerlocher i Schweiz och huggs av mycket skickliga stenhuggare. Samma stenhuggare som arbetar med slottets renovering där vi sköter byggledningen, säger Samantha Bonnevier, projektledare, Forsen. Förutom det ska balkongerna repareras och höjas, hela fasaden omputsas och fönstren ska få ny färg.

Huset är ritat av Georg Hagström och Fritiof Ekman och stod färdigt 1900. Man skrev då i Svenska Dagbladet ”Gentemot de omgifvande husen verkar denna nybyggnad som en gäll fanfar”.

Huset var rikt dekorerad med vackra stenar, guldmosaik och alfreskomålningar. Idag återstår endast stenen från ursprungsdekorationerna.

Arbetet kommer att pågå fram till senhösten 2016.

Foto: Hufvudstaden

Kontaktpersoner

Samantha Bonnevier, projektledare, Forsen: 0734-47 20 22
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning och är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.