Följ Forsen

​Forsen skickar klasscoacher till skolor i områden med hög arbetslöshet

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2017 10:38 CEST

En av fyra klasscoacher - Shahad Lund, projektledare på Forsen i Malmö

Forsen har inlett ett samarbete med My Dream Now. Deras klasscoachprogram hjälper elever att förstå sina möjligheter och öka motivationen att arbeta mot sina egna mål för att ta sig till jobb efter studierna.

– När jag var 17 år, flydde jag kriget och kom till Sverige. Jag hade ingen vuxen i mitt liv då som kunde ge råd eller prata med mig om karriär, eller hur det ens funkar i Sverige. Nu vill jag ge tillbaka som klasscoach. Många människor kan komma långt bara det finns någon som tror på dem, säger Shahad Lund, projektledare, Forsen Malmö och en av fyra klasscoacher.

My Dream Now utbildar volontärer från arbetsliv och högskola, som träffar högstadie- och gymnasieklasser på skoltid fyra gånger per år. Eleverna får även komma på studiebesök på olika arbetsplatser. De prioriterar områden med störst potential, där det idag är hög arbetslöshet.

– Jag är mycket glad över att vi har landat det här samarbetet. Förhoppningsvis bidrar vi inte bara till elevernas utveckling men också till att kompetensbristen i vår bransch minskar på lång sikt, säger Bengt Johansson, vd, Forsen. Jag är själv en av de utvalda klasscoacherna och har en känsla av att jag kommer lära mig lika mycket, om inte mer, än ungdomarna.

Programmet är uppbyggt med olika fokus, exempelvis att förstå betydelsen av en aktiv fritid, förstå arbetsmarknaden och hur man söker jobb. Syftet är att elever ska hitta sina vägar till jobb och möjliggöra för dem att formulera en dröm samt formulera realistiska mål på vägen. Eleverna ska känna sig välkomna till arbetslivet och känna sitt värde i samhället.

http://www.mydreamnow.se/

Kontaktpersoner
Bengt Johansson, vd, Forsen: 0704-97 89 00
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22
Jonas Bygdeson, Grundare och verksamhetsansvarig, My Dream Now, 070-44 99 612

Forsen är ett projektledningsföretag med ca. 170 medarbetare på sju kontor i Sverige. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.