Följ Forsen

​Forsen sköter projektledningen av Lilla Torg i Vellinge Centrum

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2015 16:30 CEST

Vellinge centrum ska vidareutvecklas för att skapa en mer trivsam, vackrare, bekvämare och tryggare miljö som erbjuder ett bra och varierat utbud av service och butiker. Forsen står för projekt- och byggledning på uppdrag av Vellinge Exploaterings AB.

Lilla Torg innehåller både butiker och service och nu utvecklas fastigheten med inspiration från gårdarna på Söderslätt. Fasaderna putsas och förses med nya stora fönsterpartier. Husens karaktär ändras och får en klassisk men modern touch. Även torget utvecklas till en levande mötesplats för alla årstider.

– Forsen leder omdaningen av centrum. De är kunniga på både komplexa projekt och handelsfastigheter, så deras kompetens kommer väl till pass, säger Anders Larsson, VD på Vellinge Exploaterings AB.

– En av utmaningarna med sådana här projekt är att minimera störningar för verksamheterna, allt ska vara öppet under hela byggtiden. Men vi har erfarenheten och kompetensen för att klara detta, säger Anders Brieditis, projektledare och affärsenhetschef på Forsen.

Fastigheterna kring Lilla Torg ägs av Vellinge Exploaterings AB, ett av Vellinge kommun helägt bolag och arbetet påbörjas under hösten 2015. Hösten 2016 beräknas allt vara klart för invigning. Investeringen är i ett första skede på ca 30 miljoner och omfattar ett 20-tal hyresgäster. Arkitekter är FOJAB och A-design Arkitektkontor AB.

Kontaktpersoner
Anders Brieditis, projektledare, Forsen: 0708-75 47 58
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Illustration: FOJAB

Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning men är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.