Följ Forsen

Forsen sköter projektledningen av ny ICA-butik i Gustavslund, Helsingborg

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2016 16:31 CEST

Ritning: ICA/Tecknarstudion Göteborg

Den åttonde mars i år togs första spadtaget till Gustavslunds nya ICA Supermarket-butik. Forsen sköter projekt-, projekterings- och byggledningen.

Gustavslund är ett av Helsingborgs mest expansiva områden. Här uppförs många nya bostäder och ICA Fastigheter Sverige AB bygger en butik med fokus på närproducerade varor. ICA Supermarket-butiken blir 1 800 kvm stor och total tomtyta är 9 809 kvm, vilket ger plats till parkering och logistik. Till detta siktar man i projektet på certifiering Miljöbyggnad Guld.

– Vi genomför projektet som delad utförandeentreprenad, vilket ger flera fördelar. Vi får på så vis kortare, enklare beslutsvägar. Man kan säga att ”vi äger projektet” och styr utifrån vårt och projektets bästa vad avser tider, eventuella tekniska byten osv. Sist men inte minst har vi en god ekonomi i projektet, mycket på grund av vår upphandlings- och entreprenadform säger Stefan Johansson, uppdragsansvarig projektledare Forsen. Tidplanen är väldigt kort och pressad men det kommer gå vägen tack vare bra samarbete i projektgruppen.

Projektet startade 30 april, 2015 och entreprenaden 4 januari, 2016. Man räknar med att vara klara i slutet på september, 2016. Då tar verksamheten vid och fyller upp butiken samt trimmar in sina funktioner inför öppning i november.

Kontaktpersoner
Stefan Johansson, projektledare, Forsen: 0733-48 46 71
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning och är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.