Följ Forsen

Forsen skriver samverkansavtal om nytt bostadsområde i Gnesta

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2017 12:57 CEST

Nytt bostadsområde i Gnesta Foto: FB Bostad

Forsen har skrivit ett samarbetsavtal med FB Bostad om utveckling av ett nytt bostadsområde i Gnesta om totalt nio flerbostadshus.

– Det här är det första avtalet där vi tillämpar Forsens nya affärsmodell, som innebär att vi tar in underleverantörernas expertis redan i planeringsskedet och upphandlar entreprenörer i full konkurrens, säger Jörgen Hultmark, ansvarig för Forsen Samverkan.

Forsen har fått i uppdrag av bostadsutvecklingsföretaget FB Bostad att designa och utforma bostäder som ska vara kostnadseffektiva, attraktiva och med en prisnivå anpassad för en bred kundgrupp i Gnesta.

– Redan i februari var samtliga 36 bostadsrätter sålda och den femte mars togs första spadtaget. Forsen ansvarar för hela byggprocessen – första inflyttning är planerad till mars 2018, säger Jörgen Hultmark.

Forsen Samverkan är en helt ny affärsmodell, som Forsen är ensamma om i byggbranschen.

– Vi har inga band till konsulter eller underleverantörer, vilket innebär att vi kan göra fördelaktiga upphandlingar och genomföra lönsammare projekt än de stora riksbyggarna. Och genom att utnyttja experternas kunskaper från början kan vi säkra metoder och kostnader redan innan projektet drar igång. Forsen är det första konsultföretag i Sverige som tar totalansvar för hela byggprojekt, samtidigt som makten ligger kvar hos byggherren under hela processen. Det är det som är samverkan på riktigt.

– Vi tror på den här affärsmodellen hos Forsen och vill gärna utveckla upplägget tillsammans, säger Henrik Lindblad, vd för FB Bostad. Det här projektet kräver också att man jobbar effektivt och jag är imponerad av Forsens upplägg, det är helt rätt sätt att gå tillväga för att åstadkomma det vi vill.

För mer information, kontakta:
Jörgen Hultmark, vd Forsen Samverkan: 070-602 19 62, jorgen.hultmark@forsenprojekt.se
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig Forsen, 0734-39 26 22, cajsa.lindgardh@forsenprojekt.se
Henrik Lindblad, vd FB Bostad, 0727-17 71 20, henrik@fbbostad.se

Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.