Följ Forsen

Från hotell till hyreslägenheter – mitt i stan

Pressmeddelande   •   Dec 10, 2014 11:05 CET

Just nu blåser Forsen Projekt ut hela Hotel Oden för att bygga 78 hyreslägenheter åt HSB Stockholm. När huset är omvandlat och klart våren 2016, kan HSB erbjuda sina bosparare lägenheter i bästa läge i Vasastan och vissa även med terrass eller balkong.

HSB förvärvade tidigare i år fastigheten Gullvivan 2, som bland annat inrymmer Hotel Oden.
Här kommer 78 lägenheter att uppföras med inflyttning vid vintern 2015/2016. Forsen står för
projekt-, bygg- och produktionsledning samt upphandling i mycket nära samarbete med HSB Stockholm.

Fastigheten ligger centralt och i ett tätbebyggt område med tunnelbaneuppgång precis intill och ett väl etablerat Hemköp i gatuplan. Hemköp har öppet 7-23 alla dagar och trots att bygget pågår för fullt ovanför huvudet på personal och kunder ska verksamheten inte påverkas. Till detta ska inte heller tunnelbaneresenärerna komma försent till jobbet p.g.a. byggnadsställningarna, och intilliggande fastigheter vill inte heller bli störda. Det ligger bostäder vägg i vägg och även mot den lugna innergården.

– Att bygga inne i tätbebyggt område kräver en speciell kompetens och förståelse för hur människor fungerar. Vi måste ta hänsyn både till näringsidkare och privatpersoner, säger André Amanpour, biträdande projektledare på Forsen Projekt.

Lägenheterna består främst av yteffektiva ettor och tvåor, men även ett antal treor och fyror i etage. Några lägenheter kommer få nya terrasser och balkonger. Hela fastigheten får nytt utseende med nya balkonger, nya fönster, nytt tak och ny sockel.

Wikipedia: Hotellet ligger i korsningen Karlbergsvägen/Västmannagatan vid Odenplan. Byggnaden restes av Diös 1972-74 och var från början tänkt att rymma tjänstebostäder åt personal på bland annat Sabbatsbergs sjukhus och Posten, men det omvandlades istället till hotell med runt 140 rum.

Kontaktpersoner
André Amanpour, biträdande projektledare, Forsen Projekt: 0766-44 20 17
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Foto: HSB/Rits Arkitekter AB

Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.