Följ Forsen

Nya tongångar i kyrksalen

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2014 05:00 CEST

Från psalmer till dryckesvisor. Missionskyrkan i Sundbyberg har bytt skepnad. Den 13 meter höga kyrksalen inrymmer numera ett bryggeri som dessutom har fått höga betyg på sin öl.

Förutom just bryggdelen är kyrkans stomme bevarad och orgeln är kvar, fullt funktionell. Renoveringen drog i gång i juni förra året. Bryggverket kom hela vägen från Slovakien i november och till sommaren var allt på plats. Forsen Projekt är byggledare för projektet och Fastighets AB Förvaltaren är fastighetsägare och byggherre.

– Byggnaden är kulturmärkt så har det varit en utmaning att se till att bevara så mycket som möjligt men ändå få till en verksamhet som har helt andra krav från myndigheterna vad gäller exempelvis hantering av alkoholhaltiga drycker, säger Jan Ahlin, byggledare på Forsen Projekt.

I den stora kyrksalen är det gamla trägolvet ersatt med en gjuten platta som är sänkt och sen belagd med ett massagolv för att klara kraven för belastning och rengöring.

– Forsen Projekt har hjälpt oss att hitta smarta och kostnadseffektiva lösningar på problemen, trots att fastigheten i och med sin kulturmärkning är svår att anpassa till nya krav, säger Per Wistedt, Chef Projekt på Fastighets AB Förvaltaren.

Ölbryggeriet öppnade i februari och ägs av Sundbybergs Köksbryggeri. I kyrkan har de provning och tester för slutna sällskap och i framtiden hoppas de även att den gamla Betlehemskyrkan ska bli ett öltempel, en publik pub. Sumpan Ale och Halvlager, deras somriga passionsfruktöl och höstens kommande kaffestout kan du köpa på Systembolaget.

Kontaktpersoner
Jan Ahlin, Projektledare, Forsen Projekt: 0766-44 20 26
Per Wistedt, Chef Projekt, Fastighets AB Förvaltaren: 08-706 92 90
Cajsa Lindgårdh, Marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.