Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt kontor- och mötescenter i Malmö

Forsen Projekt ansvarar för projekt- och byggledning av nytt kontor- och mötescenter i södra Malmö.
Läget för det nya kontors- och mötescentret är strategiskt valt med tanke på de utmärkta kommunikationerna och närheten till Copenhagen Airport (CPH).

Den över 20 000 kvm stora byggnaden är ritad av danska Dorte Mandrup Arkitekter. Forsen Projekt har varit med och utvecklat projektet från start tillsammans med sin uppdragsgivare. Initialt har det inneburit projekt- och projekteringsledning och nu övergår man till fas två med projekt- och byggledning. Bygget utförs som en totalentreprenad och beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2015. Då ska där också finnas plats för 200 bilar i ett nybyggt parkeringshus samt omfattande grönområden runt byggnaderna.

”Projektets miljöpåverkan är naturligtvis av största betydelse, varför fokus i projektet från start till mål är långsiktig hållbarhet. En viktig parameter i förfrågningsunderlaget liksom vid upphandlingen av entreprenör har därför varit att säkerställa att projektet blir klassificerat som BREEAM Outstanding”, säger Forsens projektledare Paul Börjesson.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) är världens ledande system för att bedöma omfattningen av miljöpåverkan relaterade till byggnader. Det sätter standarden för bästa praxis inom hållbar design, och anger byggnaders prestanda på ett sätt som är snabb, omfattande och synlig på marknaden.


Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Forsen är ett oberoende projektledningsföretag med mångårig erfarenhet av stora byggprojekt. Vi har bred kunskap om bästa sättet att genomföra projekt och vi arbetar både med Construction Management (CM), där vi är ledande i Sverige, och med traditionell bygg- och projektledning. Vår vision är att vara Sveriges ledande oberoende projekt- och byggledningsföretag. Vi kommer att nå detta mål genom att leda effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder.

Projektet styr genomförandeform, vi styr projektet!

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498