Följ Forsen

Projektgaranti projektleder byggnationen av Svenska Vårdbyggens nya vårdbostadsanläggning i Åkersberga

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2015 06:15 CET

Projektet avser nybyggnad av fyra avdelningars vårdbostadsanläggning med totalt 40 lägenheter med tillhörande mark- och finplaneringsarbeten på tomtmark. Objektet är beläget på Kantarellvägen i Skånsta, Åkersberga.

Projektgaranti har haft ett framgångsrikt samarbete med Svenska Vårdbyggen i tidigare projekt, senast i byggnationen av 54 vårdlägenheter i Kvarteret Öland i Västerås, som upphandlades på totalentreprenad. Peter Åman, Svenska Vårdbyggens VD, uttrycker det så här: ”Vår styrka är att vi har en liten och flexibel organisation så att vi aldrig är långt borta och snabbt kan fatta beslut. Det ställer vissa krav på våra samarbetspartners och vi har hittat ett starkt team hos Projektgaranti som förstår vad vi behöver. Vi är glada att nu lansera vårt första CM-projekt ihop.

Projektgarantis projektgrupp består av Göran Andersson-Lund, Johan Rudolfsson och Alejandra Sundberg. Göran Andersson-Lund säger: ”Kvarteret Skånsta blir en spännande utmaning eftersom uppdraget bedrivs som ett CM-projekt och innefattar ca 25 entreprenader. Det är roligt att jobba med en byggherre som vill driva utvecklingen framåt i sina projekt.”

Svenska Vårdbyggen har sitt ursprung i ett litet familjeföretag som grundades 1982 med namnet Svenska Stålbyggen. Under åren har verksamheten breddats till att innefatta vård-, senior- och äldreboende.

Projektgaranti har genom åren genomfört ett stort antal projekt med genomförandeformen Construction Management, CM. Som föregångare gläder vi oss idag åt den ökade spridningen av CM som en effektiv och kostnadsbesparande metod.

----

Beställare: Svenska Vårdbyggen AB

Projekt: CM-projekt, nybyggnad av vårdbostäder Kantarellvägen, Skånsta 3:17, Åkersberga. Anläggningen ställer höga krav på funktion och kvalitet vilket avspeglar sig i utformning och materialval.

Tidsperiod: Projektet startade under hösten 2014 med byggstart i december. Inflyttning planerad till slutet av april 2016.

PROJEKTGARANTI är ett oberoende konsultbolag inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi skapar kundvärde genom vår långa erfarenhet av att driva byggprojekt, från idé till förvaltning. Våra kunder finns idag inom både offentlig och privat verksamhet, vi är en stolt partner till många av Sveriges fastighetsbolag, byggbolag, bostadsbolag, kommuner och skolor. Läs mer på www.projektgaranti.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.