Följ Forsen

​Statens fastighetsverk tecknar utlandsavtal med Forsen

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2019 12:28 CEST

Tor Andersson, affärsenhetschef Forsen. Foto: Forsen

Statens fastighetsverk har tecknat ramavtal med Forsen för projektledningstjänster vid ny- och ombyggnationer av fastigheter som svenska staten äger utomlands.

Forsens samarbete med Statens fastighetsverk Förvaltningsområde utrikes, sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Några tidigare genomförda projekt är ambassaderna i Washington, Peking och Rom.

– Vi är verkligen glada över det nya avtalet. De här projekten är ofta väldigt spännande, säger Tor Andersson, affärsenhetschef i Stockholm.

Uppdragen gäller underhållsarbeten men också komplexa restaureringar med hög svårighetsgrad samt rena nybyggnadsprojekt.

Merparten av fastigheterna hyrs av Utrikesdepartementet (UD). Det kan exempelvis röra sig om ambassader, residens, kansli och bostäder för utsänd UD-personal.

Avtalet gäller i två år från april, 2019 med möjlighet till förlängning. SFV har också nyligen tecknat ramavtal med Forsen för projekt inom Sverige.

SFV har tecknat ramavtal med ytterligare fyra projektledningsföretag utöver Forsen.

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på fem orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.