Gå direkt till innehåll
​Stockholms Hamn AB tecknar ramavtal med Forsen

Pressmeddelande -

​Stockholms Hamn AB tecknar ramavtal med Forsen

Stockholms Hamn AB har tecknat ramavtal med Forsen för bygg-, projekterings- och projektledningstjänster inom mark- och anläggningsprojekt. Uppdragen omfattar större och mindre investerings- och underhållsprojekt.

Stockholms Hamn består av ett flertal hamndelar inom Stockholm, varav Värtahamnen, Frihamnen och Loudden samt Stadsgården och Skeppsbron är de mest framträdande. Kapellskärs hamn och Nynäshamns hamn med planerade Stockholm Norvik Hamn ingår också i ramavtalet.

– Vi är involverade i många anläggningsprojekt just nu och det är oerhört spännande att vara med när Stockholmsregionen växer. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Stockholms Hamn och är glada för att vi fått en ny kund inom mark- och anläggning, säger Jessica Dagert, affärsenhetschef för Anläggning, Forsen.

Stockholms Hamnar erbjuder kajplatser, anläggningar samt service och tjänster åt färje-, kryssnings- och godstrafik. I uppdraget ingår också ett ansvar för underhåll och utveckling av innerstadskajerna samt service till skärgårdstrafik och sjöburen lokaltrafik. Under 2015 transporterades totalt 8,3 miljoner ton gods via Stockholms Hamnar och samtidigt blev det ett nytt rekordår inom internationella kryssningar då antalet passagerare ökade till 530 000. Totalt reste 11 miljoner passagerare via Stockholms Hamnar. (Källa: stockholmshamnar.se).

Kontaktpersoner
Jessica Dagert, affärsenhetschef Anläggning, Forsen: 0708-72 89 30
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Foto: Stockholms Hamn

Relaterade länkar

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning och är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498