Gå direkt till innehåll
​Forsen erbjuder besiktning av lekplatser

Nyhet -

​Forsen erbjuder besiktning av lekplatser

Efterfrågan på besiktningar av lekplatser har ökat i takt med att Forsens kunder utvecklar allt fler bostadsområden.

Omkring 16 000 barn skadades årligen på lekplatser under åren 2010-2013 enligt en rapport från Socialstyrelsen (Skador bland barn i Sverige, utgiven 2015).

– Jag har själv barn och har betat av ett antal lekplatser, säger Andreas Tossavainen som utökat sin byggledarkompetens med en kurs i lekplatsbesiktning. Nu kommer jag aldrig att kunna se på en lekplats utan att bedöma säkerheten innan jag släpper på barnen.

– Det är så pass komplext och regelverket är så omfattande att man ska tänka till både en och två gånger innan man får för sig att bygga en lekplats. Det är barns säkerhet vi talar om, säger Andreas.

Den som bygger lekplatsen är ansvarig för underhåll och säkerhet och man förväntar sig att lagstiftningen kommer att skärpas. Besiktning ska ske löpande en gång per år och vid nybyggnation. Andreas berättar att man bland annat tittar på om området är skyddat från hårda föremål, om sanden är tillräckligt mjuk och tjock samt om lekställningen följer de standards som gäller. Andreas kan också ge goda råd för att förebygga olyckor innan man startar ett projekt.

Utbildningen, som sker i Hags regi, ger både teoretisk som praktisk kunskap enligt gällande normer och lagstiftning. Syftet är att minska antalet olyckor på lekplatser.

Kontaktpersoner
Andreas Tossavainen, byggledare, Forsen: 0707-86 89 51
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material