Gå direkt till innehåll
Forsenbloggen: Stora möjligheter för bättre boende, men det finns utmaningar

Nyhet -

Forsenbloggen: Stora möjligheter för bättre boende, men det finns utmaningar

I ca 1,5 år har utredningen om hur bostadssituationen för äldre ska kunna förbättras pågått. Nu är utredningen ute på remiss och svaren ska inkomma till regeringen senast den 1 mars. Eva Eriksson, Forsens expert på ämnet och ansvarig för Forsen Care, har läst utredningen. Nedan ett par utdrag ur Evas bloggpost på Forsens hemsida.

– Jag har läst utredningen och måste säga att jag är imponerad av omfattningen och slutsatserna man kommit fram till. Det är i och för sig inga överraskningar men att sammanfatta frågeställningarna, komplexiteten och även förslagen på lösningarna gör att allt kommer i sitt sammanhang på ett mycket bra sätt, säger Eva Eriksson, vår expert på ämnet och ansvarig för Forsen Care.

Eva menar på att de positiva samhällsekonomiska effekterna av ett tillgängligare boende är stora. Som exempel betalar samhället ca 25 miljarder per år för skador som uppkommer i samband med fallolyckor, ca 10 miljarder är kostnaden för fallolyckor bland äldre. Den totala kostnaden för samhället för att förebygga fallolyckor är ca 3,4 miljarder. Här finns pengar att investera och spara.

– Jag tror att statusen på tillgänglighetsfrågorna äntligen kommer att höjas i samband med denna utredning och det känns så klart mycket bra eftersom detta är frågor som ligger Forsen Care varmt om hjärtat. Det är viktigt och bra för alla.  

Läs fler kommentarer från Eva i Forsenbloggen på Forsens hemsida. 

Ämnen

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material

Relaterade event