Gå direkt till innehåll
UTNARM-vinnarna ute i verkligheten

Nyhet -

UTNARM-vinnarna ute i verkligheten

Simon (t.h. i bild), Sofia och Oscar. Alla tre flitiga byggingenjörsstudenter på Uppsala universitet vann Forsens tävling på UTNARM. Priset? En halvdag i ett spännande Uppsalaprojekt med efterföljande lunch tillsammans med medarbetare från Forsens Uppsalakontor.

Först ut var Simon Källström, som läser andra året till byggingenjör vid Uppsala Universitet som fick träffa en av Forsens projektledare, Mats Andersson, på ett projekt i Uppsala. Där pågår ett projektledningsuppdrag åt Vasakronan. Forsen gör nya ytskikt för att anpassa mot nya tomtgränser och passar samtidigt på att ledningsrenovera med nya VA-ledningar.

– För mig var dagen väldigt lärorik och jag tycker att jag fick en bredare insyn i arbetet på anläggningssidan och hur man jobbar med infrastruktur, både genom att jag fick se hur ni jobbar med projektering från en dator vid ett kontor och hur det sedan omsätts ute i projekten, säger Simon Källström.

Näst på tur var Sofia Fors samt Oscar Kjell som pluggar första respektive andra året. Tillsammans med vår projektledare Anna Söderberg fick de besöka några anläggningsprojekt för Uppsala Kommun och Trafikverket, bland annat ombyggnationen av järnvägen i Gamla Uppsala.

– Det var väldigt intressant att få veta hur det går till och att få veta allt man behöver tänka på med planering, risker, kostnader m.m. Jag fann dagen mycket givande och kan inte ha önskat något mer, säger Sofia Fors.

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material

Relaterade event