Gå direkt till innehåll
Christian Oxling framför Caroli kyrka
Christian Oxling framför Caroli kyrka

Pressmeddelande -

Caroli kyrka får nytt liv under ledning av Forsen

Sedan i våras är Klövern AB nya ägare av Caroli kyrka som ligger i de centrala delarna av Malmö. De har stora ambitioner att få kyrkan att börja leva igen med ny verksamhet och till sin hjälp har man tagit in Forsen för att sköta de renoveringar som behövs göras.

– Kyrkan är avkristnad sedan många år tillbaka och har tyvärr eftersatt underhåll som vi måste fixa till allra först. Vi behöver bland annat renovera hela klimatskalet med tak, fasad och fönster, säger Christian Oxling, projektledare på Forsen, som ansvarar för renoveringen.

Länsstyrelsen har påpekat att arbetet måste utföras enligt kulturminneslagen och det ställer då högre krav på många delar. Klövern passar även på att ta ett helhetsgrepp med både in- och utsida. 

– Det är inte fastställt vad det ska bli för verksamhet invändigt men vi gör i ordning byggnaden så att den först och främst klarar väder och vind, när allt är klart kommer det att bli ett lyft för hela området säger Christian.

Christian har huvudansvaret för arbetet och sköter både projektering och byggledning. Han berättar att det är väldigt spännande att jobba med ett projekt där det är mycket nytt att sätta sig in i såsom kulturminneslagar och att jobba med antikvarier.

– Det är ett viktigt projekt där man får anpassa sig mycket efter Länsstyrelsen och Byggnadsnämnden för att det ska bli rätt vilket är väldigt lärorikt. Bland annat har vi fått göra ”mockups” för att visa hur vi tänker med kulörer och materialval, säger han. 

Just nu arbetar man med bygglovsansökan och hoppas kunna börja bygga under tidig vår. Man beräknas vara klara under våren 2021. 

Ämnen

Regioner


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på sju orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22