Gå direkt till innehåll
Bas Barkarby - en ny och spännande mötesplats för lärande, näringsliv och kultur. Illustration: White Arkitekter
Bas Barkarby - en ny och spännande mötesplats för lärande, näringsliv och kultur. Illustration: White Arkitekter

Pressmeddelande -

​Forsen byggleder markarbetena för Bas Barkarby

Atrium Ljungberg har gett Forsen uppdraget att sköta byggledningen av markarbetena i deras del av den framväxande Barkarbystaden.

Atrium Ljungberg har en markanvisning med en byggrätt om 50 000 kvadratmeter centralt i Barkarbystaden. Här planerar fastighetsbolaget tillsammans med Järfälla kommun att skapa Bas Barkarby - en ny och spännande mötesplats för lärande, näringsliv och kultur.

– Kvarteret kommer innehålla en blandning av verksamheter med stora möjligheter att samnyttja lokalerna. Bas Barkarby blir en plats där människor, både studenter och företagare, studerar, arbetar, träffas och utvecklas tillsammans, förklarar Anders Finnhammar, projektledare på Atrium Ljungberg.

– Fantastiskt roligt att få fortsätta att vara en av de större projektledningsaktörerna i den här spännande stadsdelen som kommer att vara en viktig knutpunkt i Stockholm om några år, säger Robert Ohlsson, affärsområdeschef, Forsen.

Hela kvarteret ska byggas i två etapper. Målsättningen är att byggstart av första etappen på cirka 24 000 kvm ska ske under första kvartalet 2017. Här planerar bland andra Järfälla kommun att flytta in med gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet under sommaren 2019. Den andra etappen med ett hundratal bostäder och hotell har preliminär byggstart årsskiftet 2020/2021.

Illustration: White Arkitekter.

Kontaktpersoner
Robert Ohlsson, affärsområdeschef Uppsala, Forsen: 070-219 68 65
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22 

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning och är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material