Gå direkt till innehåll
En varsam återuppbyggnad av Vildmannen 7 på Biblioteksgatan i Stockholm pågår. Foto: Hufvudstaden
En varsam återuppbyggnad av Vildmannen 7 på Biblioteksgatan i Stockholm pågår. Foto: Hufvudstaden

Pressmeddelande -

Forsen hjälper Hufvudstaden att bygga upp Vildmannen 7 på Biblioteksgatan

– Det här är ett spännande projekt från början till slut, säger Tomas Prag, produktionschef, Forsen. Bakom den tunna väggskivan ut från gatan pågår ett unikt och omfattande arbete att bygga upp en helt ny fastighet. Forsen bistår Hufvudstadens projektledare.

I november 2017 utbröt en omfattande brand och fastighetens innandöme totalförstördes. Sedan dess har sanering efter branden och rivning skett och nu har den varsamma återuppbyggnaden påbörjats.

Sedan januari 2020 är Forsen en integrerad del av Hufvudstadens organisation. De sköter projektledningen och Forsen har rollerna produktionschef, projektekonom och projektingenjör.

– Projektet, som drivs på CM, innehåller många spännande utmaningar. En svårt eldhärjad fastighet, återställande av den kulturhistoriskt värdefulla och vackra stenfasaden, en mycket komplicerad grundläggning under grundvattnet och en komplicerad innerstadslogistisk, säger Tomas Prag.

Hufvudstaden, som ägt fastigheten sedan 1918, bygger nu upp en unik fastighet med en historisk fasad och moderna och hållbara kontor, bostäder och butikslokaler.

– Forsen kunde erbjuda den kompetensen vi efterfrågade i det här utmanande projektet. De medarbetarna från Forsen vi har här är viktiga nyckelspelare med helt rätt profil, säger Karl Palm, Projektchef Stockholm, Hufvudstaden.

Vildmannen har en fascinerande historia. Från början innehåll den mycket exklusiva lägenheter, bland annat en 800 kvadratmeter stor paradvåning. Byggmästaren själv delade fastigheten med andra boende såsom grosshandlare, häradshövdingar, medicine doktorer och direktörer. Även den kooperativa matvarubutiken Svenska Hem har huserat här. Grundare var kvinnosakspionjären Anna Whitlock.

Kontakt:
Tomas Prag, produktionschef, Forsen. Tel: 0766-44 20 15
Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef, Forsen. Tel: 0734-39 2622

Hufvudstadens hemsida om Vildmannen 7

Hufvudstadens hemsida om Vildmannens historia

Ämnen

Kategorier


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498