Gå direkt till innehåll
Forsen Projekt bygger Swedbanks nya huvudkontor

Pressmeddelande -

Forsen Projekt bygger Swedbanks nya huvudkontor

Swedbanks koncernledning har beslutat att Swedbanks huvudkontor ska flytta till nya lokaler i Sundbyberg strax utanför Stockholm. Flytten sker i årsskiftet 2013-2014, men redan nu påbörjar Forsen på uppdrag av Humlegården Fastigheter utformningen av byggnaden och lokalerna, ritat av det danska arkitektkontoret 3XN.

Forsen genomför uppdraget på Construction Management, CM. Med CM har beställaren en större påverkansmöjlighet jämfört med andra former för genomförande, säger Håkan Undin, ansvarig hos Forsen för projektet.

– Tack vare etappvisa upphandlingar, i takt med att förutsättningarna klarnar, visar vår erfarenhet att ett väl genomfört projekt med CM reducerar byggkostnaden med minst tio procent, fortsätter han.

Och detta rimmar väl med Humlegården Fastigheters ambition att erbjuda sina hyresgäster attraktiva och karaktärsfulla kontorsfastigheter och en skötsel som håller högsta kvalité.

 Det danska arkitektkontoret har i samklang med Swedbanks värderingar skapat ett projekt med inriktning på transparens, skandinavisk enkelhet och en dynamisk socialt miljö. 3XN har tidigare ritat huvudkontor för bl.a. Saxo Bank, Deloitte och KPMG.

Uppdraget att bygga det nya huvudkontoret omfattar ca 45 000 kvm. Den senaste tekniken vad avser direkt miljöpåverkan skall användas och energiförbrukningen kommer att bli mycket låg.



Ämnen


Forsen är ett oberoende projektledningsföretag med mångårig erfarenhet av stora byggprojekt. Vi har bred kunskap om bästa sättet att genomföra projekt och vi arbetar både med Construction Management (CM), där vi är ledande i Sverige, och med traditionell bygg- och projektledning. Vår vision är att vara Sveriges ledande oberoende projekt- och byggledningsföretag. Vi kommer att nå detta mål genom att leda effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder.

Projektet styr genomförandeform, vi styr projektet!

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material

Relaterade nyheter