Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Forsen Projekt och Bygg-Fast går samman - vill ta marknadsandelar och ser behov av nyrekrytering

Bolaget blir en av landets största aktörer inom byggprojektledning. Företaget får en omsättning på ca 300 Mkr och nära 200 anställda på sju orter i Sverige. Fastighetsutvecklingen inom Bygg-Fast kommer att ingå i den nya koncernen som ett eget bolag för att fortsätta den pågående expansionen.

Genom sammanslagningen skapas en aktör med närvaro på samtliga de mest expansiva marknaderna i Sverige. Den gemensamma projektportföljen är bred och visar på en förmåga att genomföra såväl stora komplexa bygg- och anläggningsprojekt som mindre hyresgästanpassningar.

Bland de större projektledningsuppdragen hittar man projekt som t ex Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg, IKEA-varuhus, nya Textilhögskolan i Borås, Centralstationen i Stockholm och större sjukhusprojekt. Med nära 200 medarbetare på sju kontor har det nya företaget en kapacitet att möta de allt starkare kundkraven på såväl bredd som djup i kompetensen och hög tillgänglighet

Bredden i den gemensamma kund- och projektportföljen gör att det sammanslagna företaget har en tydlig ambition att ytterligare stärka positionen i jakten på talanger i bygg- och fastighetssektorn. Tillsammans har de båda företagen anställt ett stort antal nya medarbetare det senaste året och ser ett fortsatt rekryteringsbehov.
Den nya koncernen kommer att bestå av ett projektledningsbolag under ledning av Bengt Johansson som idag är VD i Forsen Projekt AB. Den fastighetsutveckling som bedrivs i Bygg-Fast kommer att ingå i den nya företagsgruppen under ledning av Peter Bellevik, nuvarande VD i Bygg-Fast.

”Vi ser en stor potential i marknaden och tror att vi kan växa ytterligare genom att samla båda företagens kunnande. Tillsammans får vi ännu bredare kompetens och kapacitet att ta oss an stora och nyskapande projekt tillsammans med våra kunder”, säger Bengt Johansson.

”Genom sammanslagningen kraftsamlar vi alla våra projektledningsresurser i ett bolag och skapar en egen organisation för att expandera vår fastighetsutveckling”, säger Peter Bellevik.

För vidare information kontakta:

Bengt Johansson, VD Forsen Projekt AB
Tel: 070-407 89 00
bengt.johansson@forsenprojekt.se

Peter Bellevik, VD Bygg-Fast AB
Tel: 070-428 16 16
peter.bellevik@byggfast.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Bygg-Fast är experter på både fastighetsutveckling och projektledning. Tack vare gedigen erfarenhet, stort engagemang och ett affärsmässigt partnerskap hjälper vi våra kunder att få ut det bästa i varje fas av processerna – tillsammans skapar vi framtidens byggnader.

Läs mer på byggfast.se

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498