Gå direkt till innehåll
Nytt äldreboende med 60 lägenheter i Kullavik utanför Kungsbacka.  (Bild: Fredblad Arkitekter)
Nytt äldreboende med 60 lägenheter i Kullavik utanför Kungsbacka. (Bild: Fredblad Arkitekter)

Pressmeddelande -

Forsen projektleder äldreboende i Kullavik

Ett helt nytt bostadsområde byggs i Kullavik utanför Kungsbacka på jungfrulig mark. Och Forsen har fått totalansvar för uppförandet av det nya äldreboende som ligger mitt i området.

– Eftersom vi har byggt flera andra äldreboenden med bra resultat fick vi förtroendet – från program och projektering fram till slutbesiktningen i sommar, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen.

Kungsbacka kommun är i stort behov av fler äldreboendeplatser. Så när Deromegruppen fick i uppdrag att bygga det nya bostadsområdet Sandlyckan ingick ett äldreboende med 60 lägenheter och tillhörande restaurang. Och Derome gav Forsen i uppdrag att leda projektet.

– Vi ansvarar fullt ut, både tekniskt och ekonomiskt, och håller månadsvisa avstämningar med vår beställare, säger Magnus Persson.

Huset grundförstärks med stödpålar och har en platsgjuten stomme av betong. Väggar och tak är av trä medan fasaden utgörs av puts med inslag av träpanel.

– Det är en ganska traditionell byggnad. Däremot är det tuffa programkrav från kommunen, som kommer att driva äldreboendet och hyr huset av Derome Förvaltning. Vi har därför haft ett väldigt nära samarbete med både Derome, kommunen och brukarna.

Programkraven innefattar bland annat materialval, tillgänglighet, hållbarhet, ljudisolering och brandsäkerhet. En annan utmaning är logistiken eftersom det samtidigt byggs bostäder i området. Äldreboendet ligger dessutom precis intill Sandlyckans förskola.

– Det är många materialleveranser som ska trängas på de befintliga vägarna. Och att ha föräldrar som ska hämta barn på förskolan precis intill en byggarbetsplats kräver en bra dialog. Vi har därför lagt stora resurser på att informera grannarna i god tid, säger Magnus Persson.

– Forsen har gjort ett jättebra jobb, inte minst med att samordna alla parter. De har skött sig väldigt självständigt vilket har varit skönt för oss som beställare, säger Örjan Jonsson, projektchef på Derome Hus AB.

Kontaktpersoner
Magnus Persson, projektledare, Forsen: 0708-11 91 80
Örjan Jonsson, projektchef Derome Hus AB: 0340-66 64 22
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på åtta kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material