Gå direkt till innehåll
Bengt Johansson, vd, Forsen.
Bengt Johansson, vd, Forsen.

Pressmeddelande -

Forsen tar in Broviken som strategisk ägarpartner

Forsen AB stärker sin marknadsposition ytterligare genom att ta in Broviken som ägarpartner i bolaget.

– Med en så här stark ägare i ryggen får vi större muskler för att utveckla bolaget och våra medarbetare, säkra vår tillväxt och ta ytterligare marknadsandelar, säger Bengt Johansson, vd Forsen.

Broviken går in i Forsen som majoritetsägare och långsiktig partner per den 1 juli. Forsens nuvarande aktiva partners kvarstår som ägare samtidigt som den nya konstellationen öppnar upp för ett breddat ägande för anställda i bolaget.

– Vi är glada över att välkomna Forsen till Broviken Gruppen, säger Per Granath, vd och grundare. Forsen är ett framgångsrikt och välskött företag, som uppfyller de investeringskriterier som är fundamentalt viktiga för oss. Dvs en stabil tillväxt, nöjda kunder, motiverade medarbetare samt en stark värdegrund. Forsen har stor utvecklingspotential och vi ser fram emot att aktivt stödja ledningen i arbetet med att vidareutveckla företaget.

Forsen har idag cirka 200 anställda och hade 2018 en omsättning på 353 Mkr.

Om Broviken
Broviken Gruppen investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och att bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För ytterligare information, se www.broviken.se

Kontaktpersoner
Bengt Johansson, vd, Forsen: 0704-97 89 00
Per Granath, vd, Broviken Gruppen: 070-637 40 18
Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef, Forsen: 0734-39 26 22

Ämnen


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på fem orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498