Gå direkt till innehåll
Framtidens hotell är här - digitalt och personligt

Pressmeddelande -

Framtidens hotell är här - digitalt och personligt

Bokning och incheckning sker helt digitalt. Mobilen är till och med din rumsnyckel. Allt sker på gästens villkor. Forsen Projekt och HTL hotels har redan byggt och invigt framtidens hotell.

Hotellet, som ligger på Kungsgatan 53 i Stockholm, är nyskapande inom hotellvärlden. Med mobilen som rumsnyckel, enkel incheckning, gratis WiFi i hela hotellet och bokning dygnet runt erbjuder HTL hotels gästen en digital reseupplevelse. På rummen kan gästen enkelt ansluta sin egen teknik till LED-skärmen och få sitt eget utbud av filmer och musik med hjälp av Miracast och Airplay. Vill man ha personlig service finns det dygnet runt.

– Det är som att kliva in i en modern webbsida. Det känns nyskapande och med hög kvalitet. Incheckningsdisken är en pekskärm och i hotellrummen är den traditionella hotellmappen ersatt med kreativ information på tv-skärmarna, säger Bengt Johansson, VD på Forsen Projekt.

Forsen har jobbat väldigt nära kunden sedan projektet startade 2012 och varit involverade i både byggtekniska såväl som koncept- och designfrågor.

– Vi har till och med tyckt till om tjockleken på handdukarna, för det ger konsekvenser. Ska vi ha fler linneförråd? Hur många fler leveranser krävs? Hur många städvagnar behövs? Och ja, handdukarna är extra tjocka, berättar Marthe Gjestland, Projektledare på Forsen Projekt.

Men här finns också mycket historia. En del av fastigheten är från 1700-talet och 28 kakelugnar är bevarade. De har plockats ned bit för bit och satts upp igen runt om i hotellet.

I hörnet Upplandsgatan/Wallingatan i Stockholm bygger HTL nästa hotell som öppnar 2015. Forsen projektleder även här.

– Vi jobbar vidare med Forsen. De gör så mycket mer än ”bygger”. Vi ser dem som en partner i fler frågor än så för att ge gästen en hotellupplevelse med fokus på kvalitet och funktion, säger Gül Heper, Commercial Manager HTL hotels.

Kontaktpersoner

Marthe Gjestland, Projektledare, Forsen Projekt: 0707-20 20 98
Gül Heper, Commercial Manager, HTL hotels: 0723-86 94 52
Cajsa Lindgårdh, Marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material