Gå direkt till innehåll
Interiör från Storvreta idrottshall, Uppsala.
Interiör från Storvreta idrottshall, Uppsala.

Pressmeddelande -

Framtidens idrottshall invigd i Storvreta

I februari invigdes Storvretas nya idrottshall, vilket innebär inte bara fördubblad plankapacitet utan även omklädningsrum och ytor för kansli och café. Projektet har letts från start till mål av Forsen.

– Den nya hallen är något av en nod för hela tätorten, säger Conny Niklasson, projektchef på Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter.

Hösten 2015 beslutade Uppsala kommun att bygga en ny fullstor idrottshall i anslutning till den befintliga hallen, som är del av Ärentunaskolan. 

– Mycket av Storvretas förenings- och fritidsliv kretsade kring den befintliga hallen och konstgräsplanen. Så vi har haft ett nära samarbete med samtliga föreningar, frikyrkan, skolan och fastighetsägaren. Vi har jobbat i ett större perspektiv än enbart fastigheten för att anpassa hallen efter alla verksamheter, säger Lena Larsson, projektledare på Forsen.

Hon har varit projekteringsledare, tagit fram underlag för totalentreprenören NCC och varit projektledare under hela resan.

– Forsen har haft något av en utökad projektledarroll i och med samråden med alla andra aktörer. De har tagit ett stort ansvar för överlämnandet till både hyresgäst och vår egen förvaltning, på ett sätt som få projektledare klarar av. Det kräver både kunskap och en helhetssyn, säger Conny Niklasson.

I februari 2018 invigdes den nya, fullstora idrottshallen som även innehåller omklädningsrum för konstgräsplanen och ytor för café och kansli. Den har dessutom en läktare med 284 publikplatser – en kapacitet som från början var planerad till 120 platser. Ändå höll man budgeten.

– Det blev en fantastiskt fin hall, som kommer att certifieras enligt den högsta klassen Miljöbyggnad Guld. Forsen och arkitekten Tengbom har gjort ett jättebra jobb – hallen kommer att stå modell för kommande hallar som vi ska bygga i andra delar av Uppsala, säger Conny Niklasson.

Kontaktpersoner
Lena Larsson, projektledare, Forsen: 0734-47 20 28
Conny Niklasson, Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter: 072-724 39 50
Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef, Forsen: 0734-39 26 22

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på åtta kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material