Gå direkt till innehåll
Vy från Badhusgatan. Bild: Jais Arkitekter
Vy från Badhusgatan. Bild: Jais Arkitekter

Pressmeddelande -

​Hotell och nya bostäder lyfter Landskrona

I höst invigs det nya fyrstjärniga Hotell Öresund och två flerfamiljshus centralt framför kyrkan och stadshuset i Landskrona.

– Här låg tidigare den gamla färjeterminalen men de senaste åren har marken stått oanvänd. Så det här blir ett lyft för hela staden, säger Christer Harrysson på Forsen.

Läget på Stadskajen i Landskrona är ett av de bästa i staden. Och nu har fastighetsägaren Paulssons Fastigheter gett Peab i uppdrag att bygga två femvåningshus med 44 bostadsrätter samt hotell med 124 rum – allt med utsikt över sundet.

– Hotell Öresund har länge sökt bättre lokaler. Och det blir nu verklighet i form av ett fyrstjärnigt hotell med spa-anläggning, restaurang och konferensmöjlighet för 250 personer. Både hotellet och bostäderna får dessutom ett underjordiskt garage, säger Christer Harrysson, som har fått uppdraget som kontrollansvarig enligt plan- och bygglagen.

– Jag verifierar att det sker en egenkontroll och att entreprenörerna uppfyller lagar och förordningar – att de tar emot rätt produkter, monterar dem rätt etc. Jag kontrollerar även att projektörerna som ritar utför egenkontroll och att de följer Boverkets byggregler för fukt, väder och vind.

– Vi har jobbat med Forsen tidigare och varit mycket nöjda så vi ville ha dem även i det här projektet, säger Peter Billquist, vd för Paulssons Fastigheter.

Byggnadstekniskt är det en utmaning dels att bygga precis vid kajkanten, dels att få de nya husen att passa in estetiskt mellan kommunens stadshus och den pampiga kyrkan från 1700-talet.

– Resultatet blir något som verkligen har saknats i Landskrona – ett centralt hotell precis vid vattnet och ett fantastiskt spa. Vi vill vara med och bidra till stadsutvecklingen i Landskrona och det här är ett stort och viktigt steg, säger Peter Billquist.

Kontaktpersoner
Christer Harrysson, projektledare, Forsen: 0706-66 63 56
Peter Billquist, vd, Paulssons Fastigheter: 0705-10 78 24
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Ämnen


Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på sju kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material