Gå direkt till innehåll
​Nära till affären och hiss men gärna gym också

Pressmeddelande -

​Nära till affären och hiss men gärna gym också

Det är bara några av de många självklarheter den växande skaran pensionärer vill ha för att kunna trivas i sitt hem. Antalet äldre personer ökar kraftigt i Sverige liksom i hela Europa. Om tio år kommer det att finnas över en miljon fler människor i åldern 60 – 85 år i Sverige jämfört med i dag. Därför lanserar vi nu Forsen Care, ett sätt att bedriva byggprojekt ur slutkundens perspektiv.

Vård- och omsorgsprojekt kräver en särskild förståelse för slutkundens och för vårdpersonalens behov i vardagen. Vad kräver just denna verksamhet? Vilka funktionsnedsättningar finns att ta hänsyn till? Att bygga för en god arbetsmiljö för vårdgivarna och även ge brukarna ett mervärde i sin boendemiljö är en självklarhet. Forsen har spetskompetens inom vård- och omsorg och kunskapen för att anpassa bostäder till nutidens krav och hyresgästernas kommande behov.

– Vi hjälper våra beställare att skapa bättre, smartare och mera flexibla lösningar. Det finns mycket mer att göra än att bara ta bort trösklarna. Ett mer genomtänkt byggande för seniorer är viktigt inte bara av omtanke för de äldre, utan också av ekonomiska skäl ur ett beställar-perspektiv och rent samhällsekonomiskt. Det handlar bland annat om att veta vilka åtgärder och mervärden man ska satsa på, säger Eva Eriksson, ansvarig för Forsen Care.

Referensprojekt i urval

För Bostad Mimer i Västerås hjälper vi till att inventera och föreslå åtgärder för lägenheter för de som är 55 år och äldre. Konceptet går under namnet ”Lätt att leva”.

I Strängnäs bygger vi tillsammans med Culmen. Utgångspunkten är att det ska vara skönt att leva. Läge, arkitektur, material och metoder väljs omsorgsfullt, inte för att skapa lyx utan för att uppnå en bra balans mellan kvalitet och kostnad.

Vi hjälper Praktikertjänsts bolag Kasernen 8 Fastighets AB att projektera för riktigt bra rehabiliteringvård. Anläggningen ska bli en nationell förebild.

Läs mer på www.forsenprojekt.se/forsen-care

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontaktpersoner

Eva Eriksson, ansvarig för Forsen Care, Forsen Projekt: 0766-44 20 10

Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen Projekt: 0734-39 26 22

Relaterade länkar

Ämnen

Regions


Forsen Projekt är ett oberoende projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar både med Construction Management (CM) och med traditionell bygg- och projektledning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Presskontakt

Cajsa Lindgårdh

Cajsa Lindgårdh

Presskontakt Kommunikationschef +46 734 39 26 22

Relaterat material

Relaterade event