Följ Forsen

Forsen projektleder efterlängtad utbyggnad av Hallands konstmuseum

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2018 10:54 CET

Hallands konstmuseum när det står färdigt, juni 2019. Arkitekter och illustration: White.

Efter många års väntan får Hallands konstmuseum nu sin efterlängtade utbyggnad. Museet blir nästan dubbelt så stort, får en ny park och öppnar upp mot gångstråket längs Nissan.

– Museet uppfördes tidigt på trettiotalet och redan tio år efter invigningen startade diskussionen kring en utbyggnad. Nu blir det tillgängligare och attraktivare för alla, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen.

Hallands konstmuseum genomgår nu sin största renovering någonsin. Och uppdraget att projekt- och byggleda arbetet – från idé till färdigställande – har gått till Forsen. Målet är att skapa en mötesplats med café, en ny hörsal och rum för utställningar och evenemang.

– Utöver renovering av den befintliga byggnaden tillkommer en utbyggnad på 1 700 kvm med en ny huvudentré vänd mot staden och parkområdet vid Nissan. I den nya byggnaden planeras för reception, butik och ett café med uteservering med utsikt över vattnet, säger Magnus Persson.

En utmaning är att skapa en ljussättning och en akustik som är flexibel för att klara olika utställningar.

– Det är också viktigt att tillbyggnaden kopplas ihop med den befintliga museibyggnaden på ett bra sätt, så att de fungerar tillsammans som en enhet.

Den nya byggnaden rymmer även utställningslokaler, där kraven är höga på ventilation och avfuktning. Lokalerna säkerhetsklassas dessutom enligt kammarkollegiets krav.

– Detta gör det möjligt för museet att låna in konstverk och utställningar från andra museer och kunna visa upp dem för Halmstadborna, vilket är jättekul, säger Jimmy Andersson på Halmstads kommun.

Om- och tillbyggnaden beräknas vara färdigställda under juni månad 2019.

Arkitekter och illustration: White.

Kontaktpersoner
Magnus Persson, projektledare, Forsen: 0708-11 91 80
Jimmy Andersson, fastighetskontoret, Halmstads kommun: 0733-87 24 54
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Forsen är ett projektledningsföretag. Ca. 170 medarbetare på sju kontor i Sverige leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. De är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work Institute (GPTW).

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.