Följ Forsen

Forsen skriver dubbla samverkansavtal

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2017 14:00 CEST

Brf Söderläget i Hudiksvall. Terrass med utsikt i söderläge. Bild: Carbonwhite

Forsen har skrivit avtal med fastighetsbolaget Lillskär om två nybyggnads­projekt – ett i Hudiksvall och ett i Gävle. Projekten drivs enligt Forsens nya samverkansmodell, där Forsen tar totalansvar från idé till leverans samtidigt som makten ligger kvar hos byggherren.

– Vi har aldrig jobbat på det här sättet tidigare. Men när Forsen presenterade sitt arbetssätt kändes det helt rätt för oss – genuint och professionellt, säger Lillskärs vd Tore Berglund.

Forsen introducerade i början av året sin nya samverkansmodell, där Forsen tar både funktions-, genomförande- och garantiansvar, och också är beställarens enda avtalspart. Detta är något som påverkar både kvalitet, leveranstid och pris, menar Forsen – och det är ett av skälen till att Lillskär valde Forsen för de två nya bostadsprojekten ”Söderläget” i Hudiksvall och ”Flaggan” i Gävle.

Söderläget består av tre lamellhus med 40 lägenheter vackert beläget nervid vattnet på promenadavstånd från centrala Hudiksvall, medan Flaggan är ett ståtligt tolvvåningshus i bästa vattennära läget på Alderholmen i Gävle, alldeles intill kajkanten. Fastigheten inrymmer 63 lägen­heter och är en ganska avancerad byggnation då en del av huset står på pelare ovanför en bussgata.

– Eftersom underleverantörerna konkurrerar med både pris och upplägg är vi inte låsta vid några särskilda metoder eller tekniska lösningar, till exempel om stommen ska vara i betong eller i trä. Detta utreder vi i planeringsskedet tillsammans med entreprenörerna, säger Jörgen Hultmark på Forsen Samverkan.

– När vi träffade Forsen upptäckte vi snabbt att det fanns flera fördelar med deras sam­verkansmodell, säger Tore Berglund. De har ett system för tider och uppföljning som känns förtroendeingivande, och de delar upp entreprenaden i många delar där de upphandlar var del för sig. Det är ett bra sätt att komma ner i pris, samtidigt som respektive specialist får presentera det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att utföra sitt arbete.

Båda projekten är i sin inledande fas för närvarande. Söderläget har produktionsstart före jul med beräknad inflyttning första halvåret 2019 medan Flaggan börjar byggas i början av nästa år. Där är beräknad inflyttning första kvartalet 2020.

För mer information, kontakta:
Tore Berglund vd Lillskär: 070-813 62 34
Jörgen Hultmark, vd Forsen Samverkan: 070-602 19 62
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Forsen är ett projektledningsföretag med ca. 170 medarbetare på sju kontor i Sverige. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi är specialister på traditionell projektledning, CM och Samverkan och har kompetens inom bostad, hus och anläggning.

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://forsen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.