Följ Forsen

Från kulturhistorisk industri till moderna kontor

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2015 11:31 CEST

Päronet 6 i Solna strand håller på att omvandlas från en kulturhistorisk industrifastighet till moderna kontor. Forsen agerar projekt- och byggledare på uppdrag av Humlegården Fastigheter och genomförandeform är CM (Construction Management).

Under våren 2014 påbörjades en totalrenovering av halva fastigheten Päronet 6, på Torggatan 13-15 i Solna strand. Cirka 10 500 kvm LOA tomställdes inför den omfattande uppgraderingen.

Utmaningen är att skapa moderna, attraktiva och effektiva kontor i en kulturhistorisk industrifastighet samtidigt som fastighetens arkitektoniska kvaliteter bevaras.

– Det kommer att krävas genomtänkta och smarta lösningarna för att klara de högt satta kraven på projektekonomin samtidigt som vi inte får kompromissa på kvaliteten, säger Louise Landberg, projektledare Forsen. Vi har gjort uppdelningar av våra entreprenader som gör att vi kan göra fördelaktiga upphandlingar.

Humlegården har tecknat avtal med kommunikationsbolaget Enghouse för kontor och SSC för kontors- och labblokaler om ca 3 200 kvm. SSC är leverantör av avancerade rymdtjänster och hjälper rymdorganisationer, kommersiella aktörer samt forskningsinstitut att få tillgång till rymden till nytta för jorden.

Kontaktpersoner
Louise Landberg, projektledare, Forsen: 0734-23 10 50
Cajsa Lindgårdh, marknadsansvarig, Forsen: 0734-39 26 22

Illustration: BAU

Forsen är ett projektledningsföretag. Vi leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi arbetar med traditionell bygg- och projektledning men är även specialister på CM (Construction Management). 

Läs mer på www.forsenprojekt.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.