Gå direkt till innehåll
Forsen stärker upp i region Norr genom Thomas Persson som börjar i maj.
Forsen stärker upp i region Norr genom Thomas Persson som börjar i maj.

Pressmeddelande -

Forsen anställer Umeåprofil – Thomas Persson

Nu laddar Forsen om i Norr och anställer Thomas Persson som varit vd för Balticgruppen Bygg AB under de senaste tio åren.
– Vi har ett gott läge, och jag ser fram emot att stärka Forsens varumärke och närvaro i den här regionen, säger Thomas Persson.

Thomas har av och till haft kontakt med Forsen sedan tidigt 90-tal och har bl.a. arbetat med K-projektering i projekt där Forsen varit projektledare. Forsen vill stärka upp i region Norr och nu var tajmingen rätt.

– Jag har under det senaste året haft ögonen på intressanta företag där värderingarna stämmer överens. Tjänsten som senior projektledare och KAM (Key Account Manager) Norr hos Forsen passar mig nu som hand i handske. Det är en friare roll, jag får jobba med projekt och helst i en nära och kreativ relation med kunden, vilket jag verkligen gillar, och tar gärna mig an utmaningen som det innebär att få ett företag att stärka sin position på en växande marknad. Jag är full av inspiration, säger Thomas Persson.

Thomas kommer närmast från Balticgruppen Bygg AB där han varit vd i tio år. Han har en väg- och vattenutbildning från Luleå Universitet och började direkt på LPS Konstruktörer, ett bolag som i början av 90-talet förvärvades tillsammans med en kollega och drevs framgångsrikt vidare. LPS köptes 2009 upp av Tyréns, där Thomas som affärschef utvecklade och expanderade byggsidan i norra Sverige.

Även om han är specialiserad inom stålbyggnad har han på senare år fördjupat sig inom hållbarhet och träbyggande. Något han i större skala tillämpat på några intressanta byggprojekt. Han är också engagerad i bl.a. nätverket ”Trästad Sverige”.

– Vi är oerhört glada över att Thomas tackat ja till Forsen. Med sitt starka närverk och förankring i regionen är jag övertygad om att han kommer att kunna stärka Forsen. Han är känd för att tänka i nya banor och har mod att lösa utmaningar på annorlunda sätt. Han ger verkligen nytt krut till den fullskaliga satsningen vi nu gör, säger Robert Ohlsson, affärsenhetschef Norr och Uppsala.

Thomas börjar den 1:a maj och kommer att utgå från Umeå, där han också bor.

Ämnen


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498

Relaterat innehåll