Gå direkt till innehåll
Den 21 september stannar Forsen upp för att genomföra Håll Nollans säkerhetspush.
Den 21 september stannar Forsen upp för att genomföra Håll Nollans säkerhetspush.

Pressmeddelande -

Forsen deltar i Håll Nollans säkerhetspush för att uppmärksamma arbetsmiljösäkerheten

Den 21 september stannar Forsen upp för att genomföra Håll Nollans säkerhetspush – ”en manifestation som ska åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch”.

– Vi håller arbetsmiljöfrågan högt på agendan. Vi delar Håll Nollans vision att alla ska komma hem oskadda efter en arbetsdag. Därför väljer vi att, tillsammans med Vasakronan, vara med på säkerhetspushen den 21 september, säger Louise Landberg, ombud, Forsen.

Syftet med Håll Nollans säkerhetspush är att visa och lyfta goda exempel kring samarbete och på så sätt förstärka vikten av att arbeta tillsammans för en bra säkerhetskultur. Under 15-20 minuter stoppas arbetet och alla på arbetsplatsen samlas för Håll Nollans säkerhetspush.

– Varje år inträffar ungefär 6 000 arbetsplatsolyckor. Närmare 2 000 av dessa är så allvarliga att de leder till medicinsk invaliditet eller sjukskrivning i mer än 30 dagar. Det innebär att vårt arbete för säkrare byggen är långt ifrån klart och vi hoppas att med denna manifestation ytterligare lägga fokus på hur vi kan bli ännu bättre tillsammans, säger Ulrika Dolietis, Håll Nollans vd.

Håll Nollans säkerhetspush kommer att genomföras på bland annat projekt Sergelgatan där det blir ett produktionsstopp under ungefär 15 minuter den 21 september klockan 13.

Om Håll Nollan

Håll Nollan, som startade 2017, är en samverkansförening med över 80 medlemmar från bygg- och anläggningsbranschen. Håll Nollan har bland annat tagit fram arbetsmiljöstandarder och guider och en byggherreutbildning som arbetats fram genom samverkan mellan medlemmarna. Genom att lära av varandra förändrar vi kulturer, ställer hårdare krav, utbildar och väcker opinion för noll olyckor i bygg- och anläggningsbranschen.

Ämnen

Kategorier


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498

Relaterat innehåll