Gå direkt till innehåll
Forsen skapar ”sunda och trygga arbetsplatser” i samarbete med Fair Play Bygg.
Forsen skapar ”sunda och trygga arbetsplatser” i samarbete med Fair Play Bygg.

Pressmeddelande -

Forsen tar krafttag mot illegal arbetskraft – inleder samarbete med Fair Play Bygg

Enligt Fair Play Bygg ökar antalet inkomna anmälningar och det ser ut att hålla i sig. Forsen ställer sig bakom deras målsättning att ”skapa sunda och trygga arbetsplatser” och intensifierar arbetet för att minimera riskerna på projekten.

– Vi har gått igenom våra rutiner, mallar och checklistor för att se om vi kan göra ännu mer i arbetet mot illegal arbetskraft. Vi vill säkra upp våra kunders projekt och säkerställa att människor inte far illa. Arbetet har resulterat i förändringar som vi hoppas ska bidra ytterligare till säkrare arbetsplatser och en sund byggbransch, säger Fabian Svanberg, byggprojektledare och ansvarig för arbetsgruppen.

Fair Play Bygg har bidragit med kunskap och även deltagit i en obligatorisk utbildning för Forsens alla medarbetare.

Sussie Paredes Illum, projektledare för Fair Play Bygg välkomnar samarbetet med Forsen.
– Vi behöver vi bli fler som jobbar med det här. Tyvärr ser vi en del tråkiga fall av arbetsmiljöbrott kopplade till illegal arbetskraft. Det är inte bara den ekonomiska aspekten att ta hänsyn till, utan även den mänskliga. Många far illa i den här hanteringen.

– Vi ser fram emot att lära oss mer av Fair Play Bygg och även stötta deras arbete, säger Fabian Svanberg.

Om Fair Play Bygg

Fair Play Bygg stödjer myndigheterna vid deras bekämpning av brottsliga aktörer och aktiviteter i byggbranschen. Fair Play Bygg drivs av Byggnads Stockholm-Gotland och Stockholms Byggmästareförening. Syftet är att skapa sunda och trygga arbetsplatser där företagen kan konkurrera på lika villkor.

Här kan du anmäla en händelse: Anmäl händelse (länk till Fair Play Bygg).

Ämnen


Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra 200 medarbetare leder byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer på www.forsen.com

Kontakter

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson

Presskontakt Kommunikationschef +46 76-14 22 498

Relaterat innehåll